Heerlijk verse homemade ravioli’s met een zoete peren in combinatie met pittige blauwe kaas vulling omringt door een zachte, romige parmezaanse kaassaus. Het perfecte winterse comfortfood!

40 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • Voor het deeg:
  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • zout
  • Voor de vulling:
  • 2 peren
  • 3 el mascarpone
  • 2 el gorgonzola
  • Voor de saus:
  • pistachenoten
  • parmezaanse kaas
  • 100 ml kookroom

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.

Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.

Schil de peren en snijd deze in kleine stukjes. Zet een bakpan op het vuur en doe hierin de peren bak de peren totdat ze goed zacht geworden zijn. Voeg nu de mascarpone en de gorgonzola toe. Roer goed totdat de beide kazen gesmolten zijn. Zet de pan aan de kant en laat de vulling afkoelen.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Rasp de parmezaanse kaas en hak de pistachenote fijn.

Vul de vormpjes met het peren-blauwe kaasmengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in de kokende bouillon. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Zet ondertussen ook een kleine sauspan op het vuur en verwarm hierin de kookroom. Smelt de parmezaanse kaas door de kookroom.

Haal de ravioli’s uit het water en leg ze op een bord. Serveer hierover een flinke schep van de kaassaus en strooi de fijngehakte pistachenoten eroverheen.