Lekkere pastaschotel met gerookte zalm en de frisse anijssmaak van venkel!

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 venkelknollen
  • 300 gr gerookte zalm
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas
  • Melk
  • Peper en zout
  • Verse dille
  • 300 gr fusili

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de fusili gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Hak ondertussen de dille fijn. Snijd de venkel in kleine hapklare brokjes en snijd de zalm ook in klein stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit.

Zet alvast een bakpan en een sauspan op het vuur. Doe in beide een klontje boter, in de sauspan mag dit wel aardig wat zijn.

De boter in je steelpannetje zal wel gesmolten zijn inmiddels, doe de bloem in de pan en roer het meteen goed door. Let op nu zal het heel snel gaan. De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de melk bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een witte saus ontstaan. Indien nodig voeg je gewoon nog wat extra melk toe. Zodra je de saus hebt, voeg je 90% van je geraspte Parmezaanse kaas en flink wat peper toe. Blijft goed roeren tot de kaas gesmolten is en zet het vuur laag.

Ondertussen bak je in de bakpan op een laag vuur de venkel. Voeg na 5 minuten de zalm toe. Bak rustig nog 5 minuten en roer af en toe zodat het niet aanbakt. Voeg nu een beetje peper, wat dille, de citroenrasp en het citroensap toe. Voeg ook de cherry tomaatjes toe en roer goed.

Doe de gekookte fusili in een ingevette ovenschaal. Voeg hier de cherrytomaatjes en de zalm-venkel mix aan toe. Roer goed door. Giet nu de bechamelsaus uit over de ovenschaal zodat deze de bovenkant van de schaal bedekt.

Strooi er wat dille en het restant van de parmezaanse kaas overheen.

Zet de pastaschotel 20 minuten in de oven. Smakelijk.