Heerlijke goed gevulde pastasalade die koud of lauwwarm te eten is.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr farfalle
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 1 rode ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml groentebouillon
  • verse peterselie en basilicum
  • 150 gr rucola
  • 100 gr parmezaanse kaas, grote plakjes
  • peper en zout
  • 1 el maizena

Zo maak je het:

Hak de peterselie en de rode ui ook erg fijn.

Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hier een scheutje olijfolie in. Zodra de olie heet is voeg je de ui toe. Laat de ui 2 minuten fruiten en voeg daarna de rivierkreeftjes en wat peper toe.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 10 min koken. Doe de pasta in de pan.

Bak de rivierkreeftjes ongeveer 5 minuten. Voeg nu de peterselie toe (houd wat apart voor de garnering), roer alles goed door.

Zet een klein steelpannetje op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg het kerriepoeder toe, laat het kerriepoeder 2 minuten fruiten. Voeg daarna de bouillon en de slagroom toe. Breng het sausje aan de kook. Klop de maizena met een klein beetje water los, giet het bij de kerriesaus en laat de saus 5 minuten koken, blijf roeren zodat het geleidelijk een beetje bindt. Indien de saus niet genoeg bindt, voeg je nog wat extra maizena toe.

Voeg het sausje toe aan de rivierkreeftjes mix, roer goed door. Voeg de saus en de rivierkreeftjes toe aan de pasta en doe alles in een grote pastaschaal. Verdeel de rucola, wat fijngehakte basilicum en de parmezaanse kaas over de salade en laat alles afkoelen.