Frisse en smaakvolle zomerse pastasalade. Perfect als salade toevoeging voor een BBQ-party, als lunchgerecht in het park of een picknick aan zee. Heel gemakkelijk om vooraf klaar te maken en mee te nemen op je trip.

pastasalade-avocado
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr farfalle pasta
  • 1 avocado
  • 2 pomodori tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • ½  citroen
  • verse zwarte peper
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

Zet een pan met water op het vuur om de pasta in te koken. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd de avocado in kleine stukjes. Pers het sap van de citroen uit, doe het sap bij de avocado in een schaaltje. Snipper de rode uit.  Kook ondertussen water voor het ontvellen van de tomaten. Snijd een oppervlakkig kruis in het vel van de tomaat en leg deze in het kokende water zodat de velletje loslaten. Ontvel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Zodra het water van de pasta kookt, kan de pasta erin.

Snijd de mozzarella in kleine hapklare blokjes.

Giet de pasta af en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Doe er daarna de mozzarella, avocado, tomaat en de rode ui bij, roer alles goed doorelkaar. Strooi er nog wat zout en peper overheen. De pasta kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.