3 woorden; super super lekker!!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje groene olijven zonder pit
  • 8 gedroogde zontomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr verse spinazie
  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • 100 gr walnoten

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Giet het vocht van de olijven uit het potje en doe de olijven in een bakje voor de staafmixer. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken en voeg deze toe aan de olijven. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit boven de olijven. Pureer nu alles goed met de staafmixer tot het een zachte spread is. Voeg als laatste een klein scheutje olijfolie toe en pureer nog een klein beetje om het geheel goed smeuïg te maken.

Snijd de spinazie hapklaar (niet te klein) en hak de walnoten kleiner.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.

Giet de pasta af als deze klaar is en doe deze in een grote serveerschaal. Schep de tapenade erop, voeg de walnoten en de spinazie toe en roer alles goed doorelkaar.

Serveren maar!