Verse pasta met gehakt, tomatensaus en olijfjes. Afgemaakt met ricotta en pesto. Echte verse smaken en niet moeilijk om te maken!

Verse pasta met tomaten, gehakt en olijven
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • 500 gr gehakt
  • 500 ml passata di pomodori
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gr zwarte olijven
  • verse tijm
  • ½ limoen
  • olijfolie
  • zeezout
  • pesto
  • ricotta

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Pel het uitje en snipper deze. Hak de tijm fijn. Zet een bakpan op het vuur, doe hierin een beetje olijfolie. Snijd de olijven in dunne plakjes.

Pel de knoflook en snijd deze over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de pan. Voeg de ui toe en fruit de ui en de knoflook 2 minuten in de olijfolie, voeg het gehakt en de tijm toe en rul het gehakt op hoog vuur.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Roer door het gehakt, voeg de olijven en de passata toe. Breng aan de kook.

Giet de pasta af en leg op het bord. Schep de saus eroverheen, maak af met een beetje ricotta en pesto.

Verse pasta met tomaten, gehakt en olijven
Verse pasta met tomaten, gehakt en olijven
Verse pasta met tomaten, gehakt en olijven