Ik vind dat als je pasta met paddenstoelensaus eet, dan moet het ook echt naar paddenstoelen smaken! Je moet niet het gevoel hebben dat iemand ergens een blik met ingemaakte champignons open getrokken heeft. Door de pasta in paddenstoelenbouillon te koken, versterk je die smaak enorm. Het scheutje citroen zorgt voor een frisse tegenhanger en de truffelolie geeft weer een hele lekkere nasmaak aan het geheel.

Pasta met romige bospaddenstoelen saus
30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • 200 gr paddenstoelenmelange
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • Verse tijm
  • ½ peper
  • Sap van ½ citroen
  • Scheutje truffelolie
  • 100 ml kookroom
  • Olijfolie
  • Paddenstoelen bouillon
  • zout

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken. Doe hierin het paddenstoelen bouillon blokje.

Snijd de paddenstoelen en champignons in dunne plakjes. Snijd het rode pepertje over de helft en verwijder de zaadlijsten. Hak het rode pepertje en de tijm fijn. Pers de citroen uit. Pel de knoflook, snijd deze open en verwijder de wortel.

Als je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water. Zet een bakpan op het vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Pers de knoflook uit in de pan. Fruit de knoflook, tijm en rode peper. Voeg daarna de paddenstoelen toe, bak deze op gemiddeld vuur ongeveer 10 minuten.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan de kokende bouillon voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Als de paddenstoelen gaar zijn, voeg je de kookroom, een klein scheutje truffelolie en het citroensap toe. Roer alles goed door elkaar. Doe er voor de smaak ook nog 2 eetlepels paddenstoelenbouillon vanuit het pasta kookvocht toe.

Zodra de pasta gaar is, voeg je deze toe aan de paddenstoelensaus. Roer nogmaals alles goed.

Smakelijk!

Pasta met romige bospaddenstoelen saus
Pasta met romige bospaddenstoelen saus
Pasta met romige bospaddenstoelen saus