Heerlijke, verse pasta met zongedroogde tomaten (zelfgemaakte) pesto, parmezaanse kaas en rucola. Prachtig zomers plaatje op je bord!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • zongedroogde tomaten

  • 50 gr rucola

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Nu maak je de pesto; haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en rasp het restant van de parmezaanse kaas. Zet een kleine bakpan op het vuur om de pijnboompitjes te roosteren. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken. Giet de pasta af en mix hier de pesto doorheen.

Leg de pasta op de borden, verdeel de zongedroogde tomaten, de rucola en de pijnboompitjes eroverheen. Maak af met wat parmezaanse kaas.