Lekkere mac ’n cheese met een twist, namelijk wat tonijn en broccoli voor de variatie!

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 broccoli
  • 100 gr cherry tomaten
  • 150 gr fusilli
  • 1 rode ui
  • 75 gr cheddar
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • verse peterselie
  • 100 ml melk
  • 2 el bloem
  • 1 el mosterd
  • 1 el paneermeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de roosjes van de broccoli en breng deze in ruim water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de fusilli toe en laat 10 minuten koken.

Snijd de tomaten in kwartjes en pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Rasp de kazen.

Zet een grote pan met een dikke bodem op het vuur. Verwarm hier wat boter in en voeg zodra de boter heet is de bloem toe. Roer goed zodat alles samenklontert. Voeg nu een scheutje van de melk toe en blijf ondertussen roeren, alles zal weer samenklonteren. Blijf dit proces herhalen totdat je een zachte saus krijgt zonder klontjes. Roer hier de cheddar en de helft van de parmezaanse kaas, de mosterd en de peterselie door.

Giet de fusilli en de broccoli af. Roer de tomaten, tonijn, ui en peterselie door de broccoli en fusilli. Doe het pastamengsel in een grote ovenschaal, giet hier de kaassaus overheen. Bestrooi met wat paneermeel en het restant van de paneermeel. Zet het geheel 15 minuten in de oven.