Deze pasta heeft al mijn favoriete ingrediënten; vis, schaaldieren, pasta, saffraan, witte wijn en veel kruiden voor de smaak!! Heerlijk!!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 pangafilets
  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 saffraandraadjes
  • verse tijm
  • verse bieslook
  • 1 limoen
  • chiliflakes
  • 150 ml visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Snijd de peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn. Hak de kruiden fijn. Giet een beetje kokend water bij de saffraandraadjes en laat deze even wellen.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Zet een pan op het vuur (zorg dat deze groot genoeg is om uiteindelijk de vis in te pocheren). Verhit hierin wat olie en voeg de ui en de rode peper toe. Pers de knoflook bij de ui in de pan. Fruit het geheel eventjes. Voeg nu de kruiden en de saffraan toe. Verhit nog even en blus dan met de witte wijn, laat de alcohol verdampen en voeg dan de visbouillon en de rivierkreeftjes toe. Laat alles even koken. Leg er dan de vis in en laat de vis 8 minuten pocheren.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.

Haal de pangafilet uit de pan en leg alvast op de borden. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus met rivierkreeftjes. Laat de saus even flink in de pasta trekken en leg de pasta op de borden. Leg de vis erop en maak af met een schijfje limoen.