Yes, alweer een gerechtje met puntpaprika! Afgelopen zaterdag heb ik natuurlijk al 3 verschillende dips met puntpaprika met je gedeeld. Het idee voor deze dips kreeg ik toen ik onderstaande pasta aan het maken was. Ik bedacht dat het eigenlijk ook wel lekker is als snackje. De onderstaande pasta is net even anders dan normaal; het is namelijk een beetje een zoete pasta door de paprika, maar de smaken van de feta en de zwarte olijven zorgen voor een lekkere en hartige bite. Laat je dus positief verrassen door de zoete smaak!

Pasta met een saus van gegrilde puntpaprika
30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • 3 puntpaprika’s
  • 1 rode peper
  • citroensap van ½ citroen
  • 50 gr feta
  • ½ pot zwarte olijven
  • 1 knoflookteen
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Zoals jullie al gemerkt hebben maak ik voor onszelf altijd verse pasta. Het is gemakkelijk en snel als je er eenmaal handigheid in hebt. Oh en de smaak is vele malen beter dan gedroogde pasta. Natuurlijk kan je dit gerechtje ook met gedroogde pasta maken, of met verse pasta uit de winkel. Ik zal ervoor zorgen dat ik op de juiste momenten aangeef wanneer je de pasta moet koken.

Dit gerechtje is zoals alle andere gemakkelijk te maken, maar het duurt een beetje langer door de bereiding van de puntpaprika’s. Door de paprika’s te grillen in de oven wordt de smaak beter naar voren gebracht en kan je het vel er beter afhalen. Hiervoor gril je de puntpaprika’s 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat je de paprika’s regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril. Haal de paprika’s eruit en laat ze even afkoelen, anders verbrand je je vingers. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kan je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.

Als je ook verse pasta maakt, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Pel nu voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kan je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.

Snijd de puntpaprika’s in grotere stukken en doe deze in een kom die geschikt is voor je blender of staafmixer. Snijd de rode chilipeper over de helft, haal de zaadlijsten eruit en hak de chilipeper fijn. Voeg het toe aan de puntpaprika. Pers het citroensap uit en voeg dit toe aan de puntpaprika’s. Pel de knoflook, haal het worteltje eruit en pers de knoflook uit bij de puntpaprika. Pureer alles met je staafmixer of in de blender.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Zorg dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg  die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Zet een bakpan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Zodra de olie het is, voeg je de puntpaprika mix toe. Breng de saus aan de kook. Hak de peterselie fijn en snijd de olijven in dunne rondjes. Zodra de saus kookt, voeg je de olijven en de peterselie toe. Proef de saus, voeg wat zout en peper toe indien nodig.

Giet de pasta af en leg de pasta op de borden. Schep de saus op de pasta. Kruimel de feta bovenop de saus en voeg ter garnering nog wat peterselie toe.

Smakelijk!

Pasta met een saus van gegrilde puntpaprika
Pasta met een saus van gegrilde puntpaprika