Tijd voor pasta! Het is weer eventjes geleden dat ik mijn laatste pastareceptje postte. Deze pasta kan je ook heel goed vegetarisch maken door de kip eruit te laten. Op beide manieren echt een aanrader, ook voor in de winter!!

Pasta met kip, mozzarella en tomaat
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr kipfilet
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 4 el pesto
  • 1 rode ui
  • 125 gr crème fraîche
  • 150 gr mozzarella
  • 200 gr pasta deeg
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • zout en peper
  • verse basilicum

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes, doe hier wat zout en peper op. Pel de ui en snipper deze. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en de mozzarella in kleine blokjes.

De pesto kan je natuurlijk zelf maken (zie hier hoe dat moet) maar op een doordeweekse dag is het ook wel makkelijk om kant en klare pesto te gebruiken natuurlijk. Roer de pesto door de crème fraîche.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat boter. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de ui toe. Bak deze 2 minuutjes op hoog vuur en voeg dan de kipblokjes toe. Bak deze ongeveer 10 minuten totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren. Voeg nu de tomaatjes toe en bak nog even.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Voeg nu de pesto – crème fraîche mix en de mozzarella blokjes bij de kip. Roer alles goed door elkaar. Giet de pasta af en doe de pesto bij de saus in de pan. Roer alles goed door, zodat de pasta een beetje van de saus kan opnemen.

Leg op een bordje en garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Pasta met kip, mozzarella en tomaat
Pasta met kip, mozzarella en tomaat
Pasta met kip, mozzarella en tomaat