Wat is er fijner dan een smaakvolle, makkelijke en verrassende pasta-maaltijd aan het einde van een lange werkdag? Pasta is altijd lekker voedzaam, makkelijk en heel goed op verschillende manieren te combineren. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik in hemelsnaam nog tijd heb om te koken na het werk. En ik moet toegeven; ik ben regelmatig laat thuis: het eten staat niet bepaald om 6 uur op tafel. Maar aan de andere kant is koken voor mij echt een momentje van ontspanning en een lekkere, verse pasta maaltijd is echt geen enkele moeite! Daarnaast kost een goede en verse pasta maaltijd altijd maximaal 30 minuten om klaar te maken. Dus zelfs als ik om half 8 thuis ben, neem ik heel erg graag de tijd om een verse maaltijd op tafel te zetten. Zeker als het om zo’n lekkere en makkelijke maaltijd gaat als deze.

Pasta met garnalen in kruidenolie
30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr grote garnalen
  • 5 tomaten
  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm, peterselie, basilicum en salie
  • peper

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten is het recept geschreven op verse pasta, maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Hak nu alle kruiden netjes fijn. Snijd de peper open, haal de zaadlijsten eruit en snijd de halve peper in dunne reepjes. Pel de knoflook, snijd deze open en verwijder de wortel.

Kook ondertussen alvast wat water om de tomaten te ontvellen. Maak een klein, oppervlakkig sneetje in het vel van de tomaten en stop deze in een kom. Giet het kokende water eroverheen. Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Als de garnalen niet gepeld zijn, pel dan de garnalen. Maak een sneetje in de rug van de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Je zult zien dat het vel van de tomaten loskomt van het vruchtvlees; haal de tomaten uit het hete water en koel ze af met heel erg koud, bijna ijs-, water. Haal het vel van de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in hele fijne kleine blokjes.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je deze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta (de pasta moet ongeveer 5 min koken). Doe de pasta in de pan.

Zet een bakpan op het vuur. Giet hierin een flinke scheut olijfolie. Zodra de olijfolie heet is, voeg je de rode peper toe. Pers ook de knoflook uit in de pan. Laat de peper en de knoflook 1 minuut flink bakken. Voeg daarna de garnalen toe. Strooi hier wat verse peper overheen. Laat de garnalen 2 minuten bakken. Voeg daarna de tijm en de salie toe. Laat alles nog een minuutje bakken. Voeg dan de tomaten, peterselie en basilicum toe. Na een minuut voeg je 3 eetlepels kookvocht van de pasta toe. Zodra alles in de bakpan weer kookt, voeg je de gekookte pasta toe. Laat alles nog 2 minuten op hoog vuur koken voordat je het serveert.

Smakelijk!!

Pasta met garnalen in kruidenolie
Pasta met garnalen in kruidenolie
Pasta met garnalen in kruidenolie