Knoflook, peterselie, rode peper, olijfolie en pasta met een klein beetje parmezaan!! Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed vers zijn want dat is wel essentieel maar om klaar te maken is dit dat een super gemakkelijke om klaar te maken maar o zo lekkere pasta!! Met weinig ingrediënten een echte smaakexplosie creëren? Zo doe je dat! Geniet ervan!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • peper
  • verse parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Hak nu de peterselie fijn. Snijd de peper open, haal de zaadlijsten eruit en snijd de halve peper in dunne reepjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin een flinke scheut olijfolie. Zodra de olijfolie heet is, voeg je de rode peper en de knoflook toe. Laat de peper en de knoflook even flink bakken. Voeg nu de gekookte pasta toe en een lepel kookvocht van de pasta toe. Laat alles nog 2 minuten op hoog vuur bakken en voeg de peterselie toe.

Voeg net voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas toe.