Heerlijke zomerse, goed vullende salade. De couscous zorgt voor voldoende body in de salade om echt als maaltijdsalade gezien te worden. Met de courgette en feta en de frisse dressing heb je een heerlijke afwisselende salade.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr parelcouscous
  • 1 courgette
  • 50 gr feta
  • 1 limoen
  • verse munt
  • zwarte olijven
  • pijnboompitjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • Witte wijn azijn
  • 100 gr kerstomaatjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook water en bereidt hiermee de parelcouscous zoals aangegeven op het pakje. Snijd de courgette over de helft en daarna met een mandoline in dunne plakken. Grill deze in een grill of met een grillpan zachtjes.

Doe wat olijfolie, zout, peper, de mosterd en een scheutje witte wijnazijn in een mengkommetje. Roer goed door elkaar totdat er een dressing met een stevige structuur ontstaat.

Hak de munt fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de olijven in dunne ringetjes en zet alles klaar.

Zodra de parelcouscous klaar is maak je de borden op. Begin met de parelcouscous. Leg hierop de gegrilde courgette, de tomaatjes, de olijven en breek de feta er overheen. Sprenkel de dressing erover heen maak af met wat munt en pijnboompitjes.