Lauwwarme maaltijdsalade met parelcouscous, courgette, griekse kaas en gebakken stukjes kip, ook lekker als bijgerecht voor op de BBQ tafel.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr parelcouscous
  • 1 grote kipfilet
  • 1 courgette
  • 50 gr feta
  • 1 limoen
  • verse munt
  • zwarte olijven
  • pijnboompitjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • 100 gr kerstomaatjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breng water aan de kook en bereid hiermee de parelcouscous zoals aangegeven op het pakje. Snijd de courgette over de helft en daarna met een mandoline in dunne plakken. Grill deze in een grill of met een grillpan zachtjes.

Snijd de kip in kleine, hapklare blokjes en strooi hier wat zout en peper overheen. Zet een klein bakpannetje op het vuur en bak de kip stukjes is ongeveer 10 minuten goudbruin.

Doe wat olijfolie, zout, peper, de mosterd en een scheutje witte wijnazijn in een mengkommetje. Roer goed door elkaar totdat er een dressing met een stevige structuur ontstaat.

Hak de munt fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de olijven in dunne ringetjes en zet alles klaar.

Haal de kip van het vuur.

Zodra de parelcouscous klaar is maak je de borden op. Begin met de parelcouscous. Leg hierop de kipblokjes, de gegrilde courgette, de tomaatjes, de olijven en breek de feta er overheen. Sprenkel de dressing erover heen maak af met wat munt en pijnboompitjes.