Smaakvolle en kleurige paprikasoep. Lekkere lunchtip voor een typische herfstzondag!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 3 liter soep:

  • 5 paprika’s (rode en gele)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • verse peterselie
  • pijnboompitjes
  • verse slagroom (ongezoet)
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur. Snijd de paprika’s open, verwijder de zaadlijsten en had de paprika in hapklare bordjes.

Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui. Verwijder de wortel van de knoflook. Pers de knoflook ui in de hete olie, voeg meteen de ui toe. Roer goed door en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de paprika toe. Bak alles met af en toe doorroeren 5 minuten.

Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en laat de witte wijn een beetje inkoken.

Voeg nu de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en laat 20 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de paprika met een staafmixer. De beste manier is om de staafmixer in de pan te zetten en goed alles te pureren. Dit kan wel even duren. Zorg dat je de mixer niet boven de grens van de soep uit haalt, dan kan het zo zijn dat heel je keuken vol komt te zitten met soepspetters.

Hak nu de peterselie een beetje fijn en klop de slagroom stijf.

Breng de soep opnieuw aan de kook, zodat deze goed warm is. Proef de soep eventjes en voeg indien nodig wat zout en peper toe, zelf voeg ik wel wat peper maar geen zout meer toe. Serveer de soep met een klein beetje slagroom, wat pijnboompitjes en vers gehakte peterselie.