Lekker vegetarisch hoofdgerechtje. Gegrilde paprika met een champignon-ricotta vulling.

35 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 paprika’s
  • 100 gr champignons
  • 100 gr ricotta
  • verse tijm
  • ½ citroen
  • ½ rode ui
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snijd de champignons in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Hak de tijm fijn. Zet een bakpan op het vuur, voeg een klein beetje olie toe en bak hierin de ui en de champignons. Voeg de kruiden na 5 minuten toe. Bak op hoog vuur nog 5 minuten.

Voeg nu de ricotta, wat citroensap en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat 5 min sudderen.

Snijd het kapje van de paprika. Verwijder de zaadlijsten. Giet een klein scheutje olie in een ovenschaal en zet hierop de paprika. Vul de paprika met het champignonmengsel.

Rasp wat schil van de citroen. Strooi hier wat fijngehakte tijm en citroenrasp overheen. Leg nu het dekseltje op de paprika en zet de paprika’s 20 minuten in de oven op 200 graden.  Bak ondertussen de pijnboompitjes.

Haal de paprika’s uit de oven en garneer wat het paddenstoelenmengsel en de gebakken pijnboompitjes.