Super lekkere gevulde paprika met tonijn, spinazie en olijven in tomatensaus. Heerlijk als voorgerechtje of indien de paprika’s groot genoeg zijn als hoofdgerecht. Niks meer aan doen!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 paprika’s
  • 1 blikje tonijn
  • 200 gr verse spinazie
  • 50 gr zwarte olijven
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • verse peterselie en basilicum
  • peper
  • 25 gr Zwitserse gruyèrekaas

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Hak de spinazie fijn. Hak ook de peterselie en de basilicum fijn. Snijd de olijven in dunne ringetjes. Laat de tonijn uitlekken en maak deze los met een vork.

Zet ondertussen de oven aan en verwarm deze voor op 200 graden.

Zet een bakpan op het vuur met een beetje olie en bak hierin de ui. Voeg na 2 minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg nu de tomatenpuree toe en voeg net zoveel water toe. Roer alles goed door elkaar en laat warm worden. Zodra de saus begint te pruttelen voeg je de tonijn, de olijven en de verse kruiden toe. Verhit nogmaals en roer goed door. Voeg naar smaak wat peper toe.

Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Zet de paprika’s in een ingevette ovenschaal. (TIP: snijd een heel dun laagje van de onderkant zodat ze beter blijven staan)

Vul de paprika’s met het tonijn-tomatenmengsel. Rasp hier wat gruyère overheen. Zet het kapje er terug op en zet de paprika’s 15-20 minuten in de oven afhankelijk van de grootte van de paprika. De paprika moet een beetje zacht maar nog altijd knapperig zijn.