Herfstige lasagne met bospaddenstoelen en truffel. Heerlijke comfortfood maaltijd voor de donkere dagen.

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr lasagnevellen
  • 250 gr ricotta
  • 600 gr bospaddenstoelen
  • 2 tl truffelpasta
  • 1 rode peper
  • peterselie
  • tijm
  • parmezaanse kaas
  • 250 ml kookroom
  • 1 knoflookteen
  • truffelolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Hak de kruiden fijn. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Rasp de parmezaanse kaas.

Snijd de paddenstoelen in dunne schijfjes.

Zet een grote bakpan op het vuur en verwarm wat olie en bak hierin voor ongeveer 10 minuten de paddenstoelen. Voeg de tijm en de rode peper toe en pers de knoflook bij de paddenstoelen. Laat alles even met de paddenstoelen meebakken. Voeg de ricotta en de truffelpasta toe aan de paddenstoelen en laat smelten. Voeg op het laatste de fijngehakte peterselie toe.

Zet ondertussen een sauspan op het vuur en verwarm hierin de kookroom. Voeg de parmezaanse kaas en flink wat peper toe en laat de kaas smelten. Roer regelmatig.

Zet een flinke pan water op het vuur en breng aan de kook. Ondanks dat ik verse pasta gebruik, kook ik deze toch even in water om de vellen zacht te laten worden.

Voeg zodra het water kookt de lasagne vellen toe en kook voor een paar minuutjes.

Leg nu de eerste laag lasagne vellen op de bodem van een ovenschaal. Bedek met een flinke laag van het paddenstoelenmengsel en daarna wat kaassaus. Herhaal dit twee keer en eindig met een laag kaassaus. Strooi hier wat peper, parmezaanse kaas en truffelolie overheen.