Heerlijk vegetarisch ‘stoofgerechtje’. Een voordeel van vegetarisch koken is dat dit vaak vele malen sneller klaar is dan koken met vlees en natuurlijk is het ook gewoon heel erg lekker. Deze vegetarische variant van een paddenstoelen stoof met een anijstouch vind ik persoonlijk erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 500 gr verschillende paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • augurkjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 70 ml Pastis
  • 150 gr witte rijst
  • verse peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Pel de ui en snijd deze in kwarten en daarna in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de augurkjes in dunne schijfjes.

Snijd de paddenstoelen in kwarten.

Zet een grote braadpan op het vuur en smelt hierin wat bakboter. Voeg zodra de boter gesmolten is de paddenstoelen toe en bak deze even op hoog vuur. Voeg nu ook de ui toe en pers de knoflook in de pan uit, laat alles even staan.  Bak de paddenstoelen voor ongeveer 10 minuten totdat ze goed gaar zijn.

Voeg nu de augurken en de peterselie toe. Blus alles met de pastis, steek deze aan en laat de alcohol verbranden. Voeg zodra het vuur uit is het paprika poeder en de crème fraîche toe. Roer nog even goed.

Serveer met witte rijst.