Ravioli met paddenstoelen!! Topper en de toevoeging van truffel maakt het helemaal af. Een heel mooi en compleet kerstvoorgerechtje.

25 minuten
Uitdagend
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 12 ravioli’s:

  • Voor het deeg:
  • 200 gr pastabloem
  • 2 eieren
  • zout
  • 1.5 liter paddenstoelenbouillon

  • Voor de vulling:
  • 150 gr gemengde paddestoelen
  • chiliflakes
  • truffelolie
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

  • Voor de saus:
  • verse salie
  • olijfolie
  • truffelolie
  • 2 kastanjechampignons

Zo maak je het:

Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.

Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.

Hak de paddenstoelen erg fijn. Houd 2 kastanjechampignons apart en snijd deze wat groter. Zet een klein pannetje op het vuur en doe hierin wat olie. Zodra de olie heet is, voeg je de paddenstoelen toe. Strooi er flink wat chili bij en leg de tijm takjes in de pan bij de paddenstoelen. Zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen (behalve de kastanjechampignons) ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg nu een flinke scheut truffelolie toe en bak nog 2 minuten.

Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.

Vul de vormpjes met het paddenstoelen mengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.

Zet een pan met paddenstoelenbouillon op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in de kokende bouillon. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.

Zet een klein bakpannetje op het vuur. Doe hierin flink wat olijfolie. Zodra de olie heet is voeg je de salieblaadjes en de kastanjechampignons toe. Frituur de salie en champignons in de olijfolie en voeg een flinke scheut truffelolie toe. Laat nog een minuutje op hoog vuur staan.

Haal de ravioli ‘s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein van het salie/champignonmengsel overheen

Smakelijk!