Lekkere ovenschotel met vis, toch weer net even anders dan anders met de frisse en volle smaken van de kruiden, de zachte aardappelpuree en de smaakvolle vis! Geniet ervan!

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zonnevisjes
  • 500 gr aardappelen
  • 1 courgette
  • 150 gr ricotta
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum, bieslook
  • ½ citroen
  • paprikapoeder
  • 1 knoflookteentje
  • melk
  • 2 eetlepels creme fraiche

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokje, was ze en zet ze met een flinke hoeveelheid water op het vuur. Als het water kookt, laat de je de aardappels ongeveer 12 min koken.

Hak alle verse kruiden fijn en pers de citroen uit. Meng alle kruiden, het paprikapoeder, de ricotta, het citroensap en wat peper en zout goed doorelkaar.

Bestrooi de vis met zout en peper aan beide kanten en leg deze in een ingevette ovenschaal. Gebruik de mandoline of een scherp mes om mooie dunne plakjes courgette af te schaven. Bedek de vis met een laagje courgetteplakjes, smeer hier de kruidenricotta overheen en bedek nogmaals met een laagje courgetteplakjes. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen en zet de schotel alvast 15 minuten in de oven.

Prik na ongeveer 12 minuten koken in de aardappels om te voelen of ze bijna gaar zijn.

Als de aardappels gaar zijn, haal je ze van het vuur.

Giet de aardappels af en stamp alles met een scheutje melk, de twee eetlepels crème fraîche en wat peper en zout goed door elkaar, zorg dat er een zachte, smeuige puree ontstaat.

Haal de visschotel uit de oven en bedek deze met een laagje aardappelpuree. Leg een paar blokjes boter op de puree. Zet de schotel nog 15 minuten terug in de oven. Als het goed is zit er een mooi krokant, goudbruin laagje puree bovenop. Geniet ervan!