Smaakvolle vegetarische ovenschotel met bloemkool, broccoli en een kerrie-kaassaus! Gemakkelijk en snel te maken.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • kerrie
  • 4 grote aardappels
  • 250 ml kookroom
  • 100 gr geraspte kaas
  • peper
  • nootmuskaat

Zo maak je het:

Warm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd van de bloemkool en broccoli mooie kleine roosjes af. Doe deze in een grote pan, voeg water toe en breng deze aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze over de helft, doe ze in een pan. Voeg water toe aan de aardappels en breng ook deze aan de kook. Laat alles ongeveer 10 minuten koken.

Doe ondertussen wat boter in een pan. Voeg zodra deze gesmolten is flinnk wat kerrie toe. Laat de kerrie 1 minuutje borrelen en koel daarna af met de kookroom. Breng aan de kook en voeg wat peper toe. Voeg na 2 minuten koken wat geraspte kaas toe, houd voldoende kaas over om op het laatste nog over de schotel te doen. Laat de kaas smelten en roer af en toe.

Haal nu de groenten en aardappels van het vuur. Giet ze af. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de broccoli en bloemkool, giet hier ongeveer de helft van de kerrie-kaassaus overheen. Snijd nu de aardappels (let op ze zijn heet) in dunne plakjes en leg deze over de groenten. Giet hier de rest van de saus overheen, zodat alles mooi bedekt is. Rasp er wat nootmuskaat overheen en strooi als laatste de restanten kaas over de schotel. Zet nu alles ongeveer 10 minuten in de oven, als de kaas nog niet goed gesmolten is, laat je de schotel er nog 5 minuten langer instaan.