Heerlijk en gemakkelijk visgerechtje met couscous. Couscous is ontzettend veelzijdig en gezond. Je kan er alle kanten mee op. Zelf vind ik wel dat er altijd wat toevoeging bij hoort om ervoor te zorgen dat het niet saai. Deze couscous past perfect bij een lekker stukje vis.

30 minuten
Gemakkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 200 gr couscous
  • ½ courgette
  • 75 gr kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 300 ml visbouillon
  • 1 citroen
  • verse dille
  • zout en peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette in kleine blokjes. Hak de dille fijn. Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Breng de visbouillon aan de kook. Dep de kabeljauw droog en strooi er wat zout en peper over.

Hak het bosuitje fijn. Rasp het velletje van de citroen

Zet een kleine bakpan op het vuur. Voeg wat olijfolie toe en zodra deze heet is voeg je de courgetteblokjes toe. Bak de courgetteblokjes een paar minuten, voeg het bosuitje en de tomaatjes toe. Bak nog 2 minuten.

Giet ondertussen de bouillon bij de couscous en laat deze garen. Voeg de gebakken groenten toe aan de courgette. Voeg ook de dille toe en roer goed (houd een klein beetje dille apart voor de garnering).

Leg een velletje bakpapier op je aanrecht. Leg hierop een flinke lepel couscous (genoeg voor 1 portie). Plaats hierop een kabeljauwhaasje. Strooi wat dille en citroenrasp over de kabeljauw. Sprenkel een klein beetje olijfolie eroverheen.

Vouw het bakpapier dicht en plaats het pakketje in de oven voor 15-20 minuten.