Open lasagne is altijd een plaatje op het bord, ik kan daar echt ontzettend van genieten. Veel plezier met deze variant met gebakken zalm en courgette in een pittig sausje.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 courgette
  • 250 gr zalmfilet
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • verse dille
  • 150 ml slagroom
  • zout en peper
  • pijnboompitten
  • 250 gr lasagnevellen

Zo maak je het:

Zet een pan gevuld met water voor de lasagne klaar. Voor dit recept gebruik ik kant en klare verse lasagne vellen. Indien je een bordenwarmer hebt zou ik je aanraden om deze te gebruiken. Je kan de borden ook opwarmen door ze 2 minuutjes in heet water te leggen.

Was de courgette en snijd deze (met de spirelli als je die hebt) in hele dunne reepjes. Hak de dille fijn. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Rasp de schil van de limoen en hak deze fijn.

Zet inmiddels ook het water voor de lasagne op. Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.

Zet een bakpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Voeg de courgette en rode peper toe aan de pan en roerbak de courgette totdat deze gaar is. Giet nu de slagroom erbij en breng aan de kook, voeg wat peper, zout, dille en limoensap toe. Houd wat van de dille apart voor de garnering.

Snijd ondertussen de zalm in dunne plakjes en bak deze in een andere pan.

Zodra de lasagnevellen gaar zijn kan je de borden opmaken. Begin met een lasagne vel op elk bord. Leg hierop wat van het courgettemengsel en wat stukjes zalm, dek af met een lasagnevel. Doe hetzelfde voor nog een laag. Dek weer af met een lasagnevel. Leg er nu weer een klein beetje courgette op en een plakje zalm. Strooi er uiteindelijk nog wat dille, limoenrasp en pijnboompitjes overheen.