Heerlijke open lasagne! Dit gerechtje is een klein vleugje lente op je bord. Heerlijk fris en licht met zachte smaken van courgette en saffraan met de bite van rivierkreeftjes en peterselie.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 courgette
  • 300 gr rivierkreeftjes
  • 200 gr lasagnevellen
  • 1 limoen
  • verse peterselie
  • 1 ui
  • saffraan
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml visbouillon
  • chiliflakes

Zo maak je het:

Begin met het pellen en snipperen van de ui. Hak ook de peterselie fijn. Gebruik een klein scheutje van het kokende water om de saffraan in te leggen en even te laten wellen. Snijd de courgette in dunne plakjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

Zet twee bakpannen en een grote pan met water op het vuur. Doe in een van de pannen wat olijfolie en in de andere wat bakboter. Bak in de pan met de olie de schijfjes courgette, totdat ze zacht geworden zijn. Doe in de andere pan de helft van de ui, bak de ui even aan en voeg dan de rivierkreeftjes en de peterselie toe. Bak deze voor ongeveer 5 minuten. Zet het vuur nu heel zacht.

Breng het water in de grote pan aan de kook, voeg dan wat olijfolie en een beetje zout toe. Doe de lasagnevellen in het water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking of als het verse lasagne is voor 5 minuten.

Zet een sauspannetje op het vuur. Voeg wat boter toe en voeg zodra de boter gesmolten is de saffraan, wat chiliflakes en de overige ui toe. Fruit voor 2 minuten en blus daarna af met de visbouillon, het limoensap en de kookroom. Breng aan de kook en voeg een klein beetje peper toe. Laat de saus een beetje inkoken en gebruik een klein beetje maïzena aangelengd met water om de saus wat te laten indikken.

Giet de lasagnevellen af.

Begin nu met het opmaken van de lasagne. Leg een lasagnevel op het bord en leg hierop wat courgetteplakjes. Schep er wat rivierkreeftjes overheen en schep er als laatste een schepje van de saus over. Herhaal dit een keer of 3 en eindig de stapel met een lasagnevel. Schep hier wat laatste rivierkreeftjes overheen en een grote lepel saus. Strooi er nog wat peterselie en limoenrasp overheen en serveer snel.