Na de kerstdagen is het weer tijd voor iets luchtigs! En wat is er dan beter dan een heerlijke open lasagne met bospaddenstoelen en truffel….. niet veel kan ik je zeggen. Kleine tip: als de lasagne bladen te groot zijn kan je ze ook voor het koken over de helft snijden, ze zijn dan makkelijker te gebruiken en te stapelen.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr trostomaatjes
  • 250 gr verse lasagnevellen
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr bospaddenstoelen
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • truffelolie
  • verse tijm
  • 250 gr ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • chiliflakes
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Zet een pan gevuld met water voor de lasagne klaar. Voor dit recept gebruik ik kant en klare verse lasagne vellen. Indien je een bordenwarmer hebt zou ik je aanraden om deze te gebruiken. Je kan de borden ook opwarmen door ze 2 minuutjes in heet water te leggen.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie en zout overheen en grill ze in 10 minuten in de oven.

Snijd de champignons in dunne plakjes. Rag de tijm takjes. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat olie en laat deze heet worden. Voeg de paddenstoelenschijfjes toe en bak op hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Voeg de tijm toe aan de paddenstoelen en pers de knoflook bij de paddenstoelen uit. Strooi er wat gedroogde chiliflakes bij.

Voeg de ricotta toe en een schep truffeltapenade toe en roer goed, laat alles warm worden.

Zet de pan met water voor de lasagne op het vuur en breng deze aan de kook. Kook de vellen zoals aangegeven op de verpakking.

Zodra de lasagnevellen gaar zijn kan je de borden opmaken. Haal de tomaatjes uit de grill. Begin met een lasagne vel op elk bord. Leg hierop wat spinazie en wat scheppen van het paddenstoelenmengsel en dan nog een lasagnevel. Doe dit voor nog een laag. Dek af met een lasagnevel. Leg er nu weer wat spinazie op, een laatste schep paddenstoelenmengsel. Leg er een trosje tomaten op. Sprenkel wat truffelolie over het geheel en maak af met wat pijnboompitjes.