Deze super lekkere open lasagne is mijn favoriete gerechtje van de afgelopen maand. Eigenlijk is het een beetje een mix tussen een caprese en een melanzane maar dan in de vorm van een lasagne. Tip: maak deze klaar in ovenschaaltjes voor 1 persoon dan kan je ze meteen zo serveren!

45 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 aubergine
  • 2 grote tomaten
  • verse peterselie
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • 1 bosui
  • verse basilicum
  • verse pesto
  • 1 knoflookteen
  • parmezaanse kaas
  • 250 gr lasagnevellen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Deze open lasagne gaat na het klaarmaken nog even onder de grill dus heb ik er een persoonsschaaltjes voor gebruikt waar je meteen ook uit kan eten. Verwarm je grill vast voor.

Zet een pan gevuld met water voor de lasagne klaar. Voor dit recept gebruik ik kant en klare verse lasagne vellen.

Snijd de aubergine in dunne plakjes. Leg deze op een plank en strooi er wat zout overheen. Zet dit even 10 minuten opzij. Het zout onttrekt vocht uit de aubergine waardoor deze straks sneller gaar is. En minder vocht loslaat.

Hak de tijm en de basilicum fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken. Hak de bosui fijn en snijd de mozzarella in dunne plakken.

Pel de knoflook, snijd de knoflook over de helft en verwijder de wortel.

Doe de lasagne vellen met flink zout en wat olijfolie in het kokende water en kook ze voor ongeveer 5 minuten. Grill ondertussen ook de aubergine schijfjes totdat ze een mooie grill tekening hebben.

Begin nu met het stapelen van de lasagne in de ovenschaaltjes. Begin met een velletje lasagne. Leg hierop wat tomaten, pers wat knoflook erover uit en strooi er wat kruiden over. Strooi er naar smaak wat zout en peper overheen. Leg daarop een paar schijfjes aubergine en een plakje mozzarella met een schepje pesto. Herhaal dit proces in zijn geheel nog 2 of 3 keer.

Leg nu nog een velletje lasagne er overheen. Leg hierop wat tomaten, een plakje mozzarella en aubergine en rasp er parmezaanse kaas overheen. Zet het geheel 10 minuten onder de grill.

Serveer direct