Tiramisu maar net een beetje anders. Super lekker mokka toetje met de basis van mascarpone en lange vingers vanuit het tiramisu recept. Doordat het geheel maar uit 1 laag koekjes bestaat is het gerecht niet heel erg zwaar en daarmee een heerlijke afsluiter van je diner. Het toetje is makkelijk te maken maar moet wel 3 uur opstijven in de koelkast, dus begin op tijd!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 120 ml mascarpone
  • 3 eieren
  • 2 kopjes espresso
  • 50 ml amaretto
  • 30 gr bruine basterd suiker
  • 3 lange vingers per portie
  • mokkaschuim koekjes
  • amaretti koekjes

Zo maak je het:

Meng 1 espresso met de amaretto en leg hier kort de lange vingers in. Leg deze daarna in de individuele schaaltjes.

Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de bruine suiker, meng hier 1 kopje espresso en de mascarpone doorheen. Roer goed zodat er geen klontjes meer zijn.

Klopt de eiwitten stijf en roer deze voorzichtig door het mascarpone mengsel. Giet het mengsel over de lange vingers en zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Verkruimel je mokkaschuimkoekjes net voor het serveren over het toetje en serveer met een amaretti koekje