Mini hamburgertjes! Lekker van de BBQ of de grill en perfect voor een gevarieerde maaltijd met kleine hapjes!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr gehakt
  • 2 el Franse mosterd
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • chilipoeder
  • 2 plakjes kaas
  • 2 mini hamburgerbroodjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel passata di pomodori
  • paprikapoeder
  • paneermeel
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het gehakt in een grote kom waarin je goed alle ingrediënten in door elkaar kan mengen.

Hak de peterselie en de tijm fijn. Ontvel de knoflook, haal het worteltje eruit en pers de knoflook uit bij het gehakt. Pel de ui en snipper deze.

Voeg ook het ei, de ui, de kruiden, 2 el Franse mosterd en wat paneermeel toe.

Voeg als laatste wat zout, peper en chilipoeder toe aan het gehakt.

Meng en kneed nu alles heel goed door elkaar totdat je het gevoel hebt dat alle ingrediënten goed gemengd en verdeeld zijn. Vorm nu 2 kleine gehakballetjes.

Snijd de tomaten in dunne plakjes. Snijd de augurkjes in dunne plakjes.

Zet een grillpan op het vuur of gebruik een grill / tosti ijzer. Ik vorm zelf de broodjes met een kookring (daarmee maak ik ze mooi kleiner). Leg de gehaktballetjes op de warme grill en druk ze plat. Leg ook de broodjes open op de grill. Grill alles ongeveer 8 minuten.

Maak ondertussen het cocktailsausje.

Doe de yoghurt, de passata, flink wat paprikapoeder en wat zout en peper in een mengkom. Roer goed door elkaar. Haal vast de broodjes van de grill. Leg het broodje op een bord. Leg hierop een tomaatje en wat augurk. Haal nu de burger van de grill en leg deze hier boven op. Leg hierop een plakje kaas zodat het een beetje kan smelten en smeer in met een beetje cocktailsaus. Strooi er ter garnering wat peterselie overheen. Smakelijk!