Kippenbouten met kruiden en knoflook uit de oven.

50 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 grote kippenbouten
  • 50 gr groene olijven zonder pit
  • verse kruiden zoals salie, tijm, peterselie, oregano,
  • 1 citroen
  • 3 knoflookteentjes
  • zout en peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Maak de kippenbouten schoon, leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Strooi er wat zout en peper overheen. Snijd de citroen in partjes. Knijp een partje boven de kip uit. Leg de overige partjes tussen de kippenbouten. Verdeel de olijven over en tussen de kippenbouten. Doe hetzelfde met de knoflookteentjes (let op, laat ze in de schil).

Hak nu de kruiden fijn en strooi deze over de kippenbouten. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen.

Zet de kippenbouten 45 minuten (iets meer als het hele grote zijn) in de oven.