Zin in een lekker visje maar weinig tijd om te koken? Gebruik dan dit receptje! Heerlijke kabeljauw uit de oven met kruiden, olijven en frisse citroen.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 kabeljauwfilets
  • 50 gr groene olijven zonder pit
  • verse kruiden zoals salie, tijm, peterselie, oregano,
  • 1 citroen
  • 3 knoflookteentjes
  • zout en peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Droog de kabeljauw, leg de filets in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Strooi er wat zout en peper overheen. Snijd de citroen in partjes. Knijp een partje boven de vis uit. Leg de overige partjes tussen de visfilets. Verdeel de olijven over en tussen de kabeljauwfilets. Doe hetzelfde met de knoflookteentjes (let op, laat ze in de schil).

Hak nu de kruiden fijn en strooi deze over de kabeljauwfilets. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen.

Zet de vis voor 20 minuten in de oven.