Couscous komt oorspronkelijk uit Noordelijk Afrika maar heeft inmiddels een gevestigde reputatie in Europa opgebouwd. Ik ben niet altijd even fan geweest van couscous maar tegenwoordig vind ik het toch wel erg lekker en ik vind het leuk om te zien hoe je er mee kan variëren. Voor dit gerechtje gebruik ik parelcouscous, de grotere korrel en door de toevoeging van de meer typische mediteraanse ingrediënten zoals olijven en zongedroogde tomaten krijgt de couscous een totaal andere beleving. Lekker met gebakken garnalen maar eventueel ook vegetarisch of met gebakken kipstukjes.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr parelcouscous
  • 200 gr groentebouillon
  • 1 courgette
  • 500 gr grote garnalen
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 6 zongedroogde tomaten
  • verse peterselie
  • ½ citroen
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

Snijd de olijven in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Maak de bosui schoon en hak deze in ringetjes. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.

Zet een diepe bakpan op het vuur. Doe hierin een beetje olijfolie en laat deze warm worden. Doe de courgette, de olijven, de tomaatjes en de bosui in de pan en roerbak dit geheel voor ongeveer 10 minuten.

Zet een tweede bakpan op het vuur voor de garnalen. Verhit hierin wat boter. Dep ondertussen de garnalen droog en bestrooi ze met wat peper, zout en citroensap. Bak de garnalen in 10 minuten gaar en voeg na ongeveer 8 minuten de peterselie toe.

Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking maar kook de couscous in de groentebouillon ipv water. Voeg een flinke hoeveelheid paprikapoeder toe en roer deze goed door de couscous.

Roer nu de groenten door de couscous.

Serveer de couscous met de gebakken garnalen.