Macaroni met spinazie, zalm en bechamelsaus. Gemakkelijk en super lekker comfortfood maaltje voor een doordeweekse avond!

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr gerookte zalm
  • 400 gr spinazie
  • Parmezaanse kaas
  • Melk
  • Peper
  • 300 gr macaroni
  • 1 ui

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet alvast een bakpan en een sauspan op het vuur. Doe in beide een klontje boter, in de sauspan mag dit wel aardig wat zijn.

De boter in je steelpannetje zal wel gesmolten zijn inmiddels, doe de bloem in de pan en roer het meteen goed door. Let op nu zal het heel snel gaan. De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de melk bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een witte saus ontstaan. Indien nodig voeg je gewoon nog wat extra melk toe. Zodra je de saus hebt, voeg je 90% van je geraspte Parmezaanse kaas en flink wat peper toe. Blijft goed roeren tot de kaas gesmolten is en zet het vuur laag.

Snijd nu de zalm in kleine stukjes en hak ook de spinazie fijn. Pel en snipper de ui.

Ondertussen zet je ook de bakpan aan. Zodra de boter gesmolten is voeg je het uitje toe. Fruit deze 2 minuten en voeg dan de zalm toe. Bak deze rustig voor 5 minuten en roer af en toe zodat het niet aanbakt. Voeg nu de spinazie toe. Bak alles voor nog 5 minuten.

Doe de gekookte macaroni in een ingevette ovenschaal. Voeg hier de zalm-spinazie mix aan toe. Roer goed door. Giet nu de bechamelsaus uit over de ovenschaal zodat deze de bovenkant van de schaal bedekt.

Strooi er het restant van de parmezaanse kaas overheen.

Zet de pastaschotel 20 minuten in de oven. Smakelijk.