Groene macaroni met gerookte zalm en parmezaanse kaas saus. Een groene versie van de standaard macaroni met ham en kaas. Net zo snel en gemakkelijk en toch net weer even iets anders op je bord.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr macaroni
  • 200 gr gerookte zalmreepjes
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels bloem

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in kleine stukjes.

Zet alvast een bakpan en een sauspan op het vuur. Doe een klontje boter in de sauspan, dit mag wel aardig wat zijn.

Verhit ook de bakpan en doe hierin de spinazie, laat de spinazie slinken en pureer deze met een staafmixer.

Zet de bakpan terug op het vuur. Verhit wat boter en voeg de paprika en de zalm toe. Bak onder goed roeren ongeveer 5 minuten totdat de zalm zachtroze kleurt.

De boter in je steelpannetje zal wel gesmolten zijn inmiddels, doe de bloem in de pan en roer het meteen goed door. Let op nu zal het heel snel gaan. De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de melk bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een witte saus ontstaan. Indien nodig voeg je gewoon nog wat extra melk toe. Zodra je de saus hebt, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas en flink wat peper toe. Blijft goed roeren tot de kaas gesmolten is en zet het vuur laag.

Doe de gekookte macaroni in een ingevette ovenschaal. Voeg hier de gepureerde spinazie en de zalm-paprika mix aan toe. Roer goed door. Giet nu de bechamelsaus uit over de ovenschaal zodat deze de bovenkant van de schaal bedekt.

Strooi er wat nootmuskaat overheen.

Zet de pastaschotel 20 minuten in de oven. Smakelijk.