Vegetarische macaronischotel met zelfgemaakte groenten-kruidensaus en gegrilde halloumi.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr macaroni
  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 500 ml passata di pomodori
  • verse kruiden ( peterselie, basilicum, salie, thijm, bieslook, oregano)
  • 200 gr halloumi
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op grill stand.

Kook ondertussen water om de tomaten te pellen. Snijd lichtjes een kruis in de tomaten en leg deze even in het gekookte water zodat het vel loslaat. Verwijder het vel van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.

Zet een pan met water op het vuur om de macaroni te koken. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de aubergine in kleine blokjes.

Hak de kruiden fijn. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Zet een diepe pan op het vuur. Verwarm hierin wat olie en voeg zodra deze heet is de ui toe. Voeg nu de aubergine toe en bak een paar minuten terwijl je goed roert. Pers de knoflook bij de aubergine en voeg de kruiden toe. Pers de citroen uit en voeg het citroensap en de passata toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg nu ook de tomatenblokjes toe. Laat het mengsel 10 minuten koken. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Haal de macaroni van het vuur, giet deze af en doe de macaroni in een grote ovenschaal.

Verdeel het tomaten-aubergine mengsel over de macaroni en roer goed door elkaar.

Snijd de halloumi in dunne plakjes en verdeel over de macaroni. Sprenkel er wat olijfolie en peper overheen.

Zet de schotel 10 minuten onder de grill.

Haal de schotel eruit en strooi er voor het serveren nog wat gesneden basilicum overheen.

Smakelijk!!