Tijd voor een break van het werk of gewoon een lekkere lunch tijdens het weekend! Trakteer jezelf eens wat extra! Hierbij een tip voor een heerlijk broodje met gerookte zalm en basilicum-aioli.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 afgebakken harde broodjes
  • 100 gr zalm
  • 50 gr botersla
  • verse peterselie
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • 100 gr verse basilicumblaadjes
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer. Pel het schilletje van de knoflook, snijd deze door de midden en verwijder de wortel. Pers de knoflook boven het mengbakje uit.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is.

Hak de basilicumblaadjes een beetje fijn en voeg ze toe aan de aïoli. Mix nogmaals met de staafmixer en laat even een half uurtje in de koelkast staat zodat de basilicum smaak er goed in kan trekken.

Snijd de broodjes over de helft en smeer de onderkant in met de basilicum aïoli. Bedek met de gerookte zalm en daarna wat blaadjes sla. Leg er nog twee druppels aïoli op. Sprenkel hier wat limoensap overheen en strooi er was peper en wat pijnboom pitjes over.