Tijd voor een uitgebreide zondagselunch! Het maken van de venkel spread is niet moeilijk maar kost wel wat tijd. Op zondag vind ik dat persoonlijk niet zo erg omdat lekker uitgebreidt lunchen dat wel waard is. Alles op het gemak en lekker rustig aan genieten!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 venkelknol
  • 200 gr gerookte zalm
  • pijnboompitjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 bosuitjes
  • sla
  • zout en peper
  • olijfolie
  • gedroogde dille
  • 2 afbakbroodjes

Zo maak je het:

Snijd de venkel open. Verwijder het harde binneste van de venkel. Hak de venkel fijn en doe deze in een ovenschaal. Sprenkel hier wat olijfolie, citroensap, peper en zout overheen. Zet de venkel 15 minuten in de grill. Roer halverwege een keer door.

Bak alvast de pijnboompitjes in een pan zonder boter. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden. Hak ook de bosuitjes alvast in kleine ringetjes.

Haal de venkel uit de oven en pureer deze met 2 eetlepels crème fraîche en eventueel nog een beetje peper. Zorg dat een zachte smeuige spread ontstaat.

Bak je broodje af in de oven, laat een klein beetje afkoelen en snijd deze open. Smeer het broodje in met de venkelspread. Leg hier de plakken gerookte zalm op.

Garneer met een lepel venkel spread en strooi er wat pijnboompitjes, bosuitjes en gedroogde dille overheen. Serveer met wat sla aan de zijkant.