Lekker lunchen zorgt voor een top energie de rest van de dag! Zeker als die lunch uit een lekker eigengemaakt broodje carpaccio met truffelmayonnaise bestaat!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 broodjes:

  • 2 afbakbroodjes
  • 300 gr carpaccio
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 flinke scheut truffelolie
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • olijfolie
  • sla
  • handvol pijnboompitjes
  • peper en zout

Zo maak je het:

Bak je broodje af in de oven, laat een klein beetje afkoelen en snijd deze open.

Ondertussen kan je de pijnboompitjes bakken en je mayonnaise maken.

Bak alvast de pijnboompitjes in een pan zonder boter. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Maak nu de truffelmayonnaise. Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. Voeg als laatste de truffelolie toe, roer goed en proef even. Het beste is dat de truffel niet TE aanwezig is maar wel een prettig nasmaak geeft.

Leg een plakje carpaccio op elk broodje. Sprinkel hierover een beetje truffelmayonnaise.

Garneer met een lepel truffelmayonnaise er overheen en strooi er als laatste nog wat pijnboompitjes en wat sla overheen.