Heerlijke lasagne met veel groenten en vis. Net even anders dan de standaard lasagne en zeker net zo lekker!

60 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 400 gr spinazie
  • 1 courgette
  • 500 gr grote ongekookte garnalen
  • 200 gr gerookte zalm
  • 250 gr lasagnebladeren
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml melk
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de zalm in kleinere stukken. Zet een bakpan op het vuur, voeg wat boter toe, laat deze smelten en voeg daarna de zalm toe. Bak de zalm totdat deze zachter zalmroze kleurt. Hak ondertussen de spinazie wat fijner en voeg deze aan de zalm in de pan toe. Roer af en toe en laat de spinazie slinken.

Zet nog een andere bakpan op het vuur, doe ook hierin wat boter en laat deze smelten. Voeg nu de garnalen toe, bestrooi ze met wat peper en bak de garnalen op hoog vuur totdat ze roze kleuren.

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Zet nog een pan op het vuur, voeg wat olie toe en bak de schijfjes courgette eventjes op.

Maak ondertussen vast de bechamelsaus. Zet een klein bakpannetje op het vuur, doe hierin wat bakboter. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer goed.  De bloem zal flink klonteren. Giet er in scheutjes de melk bij, waarna je elke keer goed de klontjes eruit roert. Na een paar herhalingen, zal langzaam maar zeker een witte saus ontstaan. Indien nodig voeg je gewoon nog wat extra melk toe. Zodra je de saus hebt, voeg je 50 gr van de geraspte Parmezaanse kaas en flink wat peper toe. Blijft goed roeren tot de kaas gesmolten is en zet het vuur uit.

Pak een grote ovenschaal en vet deze in. Zet alle ingrediënten klaar om de lasagne te bouwen. Begin met een laagje van het spinazie-zalm mengsel. Leg hierop een laagje lasagnebladeren. Verdeel hier de courgetteplakjes overheen, strooi er ook wat peper over. Leg de garnalen op de courgetteplakjes en schep hierop wat bechamelsaus. Leg er nu nog een laagje lasagnebladeren overheen. Begin nogmaals met een laagje van het spinazie-zalm mengsel en herhaal het gehele proces. Eindig met een laagje bechamelsaus en strooi hier de rest van de parmezaanse kaas overheen.

Zet de lasagne 35 minuten in de oven op 200 graden.