Heerlijke lasagne met courgette, tomaten en gerookte zalm.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr gerookte zalm
  • 3 grote tomaten
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 1 courgette
  • verse basilicum
  • 1 ui
  • 1 mozzarella
  • 1 knoflookteen
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 250 gr lasagnevellen
  • pijnboompitten
  • zout en peper

Zo maak je het:

Deze open lasagne gaat na het klaarmaken nog even onder de grill dus heb ik er één persoonsschaaltjes voor gebruikt waar je meteen ook uit kan eten. Verwarm je grill vast voor.

Zet een pan gevuld met water voor de lasagne klaar. Voor dit recept gebruik ik kant en klare verse lasagne vellen.

Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen.

Pel de knoflook, snijd de knoflook over de helft en verwijder de wortel. Haal de blaadjes van de basilicum. Bewaar de takjes. Rasp de parmezaanse kaas. Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer met wat olijfolie, peper en zout door. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.

Zet een bakpan op het vuur met wat olijfolie, bak hierin de courgette, de uitgeperste knoflook en de ui. Blus na 5 minuten met de witte wijn. Leg de basilicumtakjes in de wijn en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de kookroom toe. Voeg nu ook de parmezaanse kaas toe en laat deze smelten in de saus.

Doe de lasagne vellen met flink zout en wat olijfolie in het kokende water en kook ze voor ongeveer 5 minuten.

Begin nu met het stapelen van de lasagne in de ovenschaaltjes. Begin met een velletje lasagne. Leg hierop een velletje gerookte zalm en een schep van het courgettemengsel. Strooi er naar smaak wat basilicum overheen. Leg er een nieuw lasagne vel op. Leg daarop een schep tomaten en wat mozzarella en basilicum. Herhaal beide lagen. Leg nu als laatste nog wat tomaten, basilicum, mozzarella en pijnboompitjes op de lasagne.

Zet het geheel 10 minuten onder de grill.

Serveer direct