Heerlijke krieltjes uit de oven met een verse kruidenolie. Het beste is om een beetje grof zeezout te gebruiken om er overheen te strooien. Leuk bijgerechtje en niet bewerkelijk, dus ideaal als je niet de hele avond in de keuken wil staan.

50 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gr krieltjes
  • 1 knoflookteentje
  • verse tijm
  • verse salie
  • verse rozemarijn
  • zeezout
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Begin met het voorbereiden van de olie, doe een flinke scheut olijfolie in een bakje en pers het teentje knoflook hierover uit. Hak de kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de olie. Laat de knoflook en de kruiden in de olie trekken.

Was ondertussen de krieltjes en leg deze in een ovenschaal. Giet het olie mengsel er overheen en strooi er wat zeezout over.

Zet de krieltjes 40 minuten in de oven. Roer na 20 minuten ze goed door.