Smakelijk en makkelijk bijgerechtje! Past overal bij.

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 600 gr krieltjes
  • 3 knoflookteentjes
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • verse rozemarijn
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Hak de kruiden fijn. Pel 1 van de knoflookteentjes, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Was de krieltjes, leg deze in de ovenschaal en giet er wat olijfolie overheen, roer alles goed door zodat de aardappeltjes blinken van de olie. Strooi nu de gehakte kruiden over de aardappels. Voeg de twee niet gepelde knoflookteentjes toe en pers het gepelde teentje over de aardappels uit. Strooi nu wat zeezout en peper over de aardappels.

Zet de krieltjes 40 minuten in de oven, roer na elke 10 minuten.