Lekker fris en zacht voorgerechtje voor in de lente. De knolselderij wordt door het koken heel soepel en glazig maar behoudt zijn specifieke smaak. Heerlijk licht en smaakvol voorgerechtje. Let wel even op de bereidingstijd want het klaarmaken duurt niet lang maar de rolletjes moeten wel 2 uur opstijven in de koelkast.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr gerookte zalm
  • ½ knolselderij
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 100 – 150 ml (niet geklopte) slagroom
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Verse peterselie

Zo maak je het:

Schil de knolselderij, rasp met en mandoline hele dunnen plakken van de knolselderij. Doe deze met een laagje water in een pan en breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken en haal de velletjes knolselderij uit de pan. Laat ze eventjes opdrogen.

Rasp wat van de limoenschil en pers een halve limoen uit. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak een half rood pepertje alvast een beetje klein. Doe de zalm, de helft van de rode peper, de limoenrasp en het de helft van het limoensap bij elkaar in de staafmixer. Mix alles alvast een beetje en voeg langzaamaan vast wat slagroom erbij. Blijf goed mixen tot alle slagroom toegevoegd is. Mocht de substantie nog erg stevig en niet smeuïg aanvoelen dan zou ik nog wat extra slagroom toevoegen.

Maak nu de avocado crème. Pel de schil van de avocado en haal de pit eruit, omdat de avocado niet netjes hoeft te blijven kan je dit het beste doen door de avocado over de helft te snijden. Haal de pit eruit, door deze met de punt van een mesje eruit te lichten. Schep de beide helften leeg in je blender/ bakje voor de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het sap van ½ limoen en ½ gehakte rode peper toe. Pureer de avocado totdat het een zachte crème is. Zet deze even in de koelkast totdat je het gerechtje kan serveren

Leg de plakjes knolselderij op een bord. Leg een schepje zalmmousse op de knolselderij. Rol het plakje knolselderij dicht. Rol hier wat kookfolie overheen, herhaal dit voor de overige rolletjes en leg de rolletjes 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de rolletjes met de zachte avocado crème, fijngehakte peterselie en wat losse zalmmousse bolletjes.