Het is weer BBQ weer! Het allerlekkerste is dan natuurlijk om je eigen gemarineerde kipsate te bakken op de BBQ. Hierbij een makkelijk en snel receptje. Let wel op dat de marinade 2 uur in de kip moet trekken. Geniet van het zomerweer!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote kipfilets
  • ketjap manis
  • sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 5-kruidenmix
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • peper
  • sateprikkers

Zo maak je het:

Pers de limoen uit. Pel het velletje van de knoflook. Snijd de knoflook over de helft en verwijder de wortel. Pak een schaal waarin je de kipsate wil laten marineren. Doe hierin de een flinke scheut ketjap, een scheutje sojasaus en het limoensap. Roer goed. Voeg nu ook de sambal toe en pers de knoflook erbij uit. Voeg een flinke hoeveelheid 5-kruidenmix en wat peper toe. Proef even of de marinade pittig genoeg is, indien dit niet zo is voeg je nog wat 5-kruidemix toe en wat sambal.

Snijd nu de kipfilet in hapklare blokjes. Doe de blokjes in de marinade, roer goed door zodat de blokjes goed onder staan. Zet de kip in de koelkast en laat ze minstens 2 uur marineren.

Doe de sateprikkers een half uurtje in een laagje water. Haal de blokjes uit de koelkast en prik de blokjes aan de sateprikker.

Grill de satestokjes ongeveer 8 minuten in de dubbele grill of 15 minuten op de BBQ (draai ze regelmatig).