Heerlijke, goedgevulde, huisgemaakte kippensoep, bijna zoals je oma het vroeger maakte. Je zou ziekte als een excuus gebruiken om dit te mogen eten :).

45 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 liter soep:

  • 2 kippenpoten
  • 1 prei
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • laurierblaadje
  • tijm
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • vermicelli
  • oregano
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zet een grote pan op het vuur, doe hierin wat boter. Snijd de kippenpoten over de helft zodat je een kippenbout en een kippenpoot overhoudt. Strooi hier wat zout en peper overheen en leg deze zodra de boter heet is in de pan. Bak aan beide kant 5 minuten.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Rasp de wortels en snijd de wortels in wat dikkere rondjes. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne halve ringetjes.

Voeg de ui, de prei het laurierblaadje, flink wat tijm en oregano en nog wat peper en zout toe aan de kip. Pers ook de knoflook erbij uit. Bak op hoog vuur terwijl je roert voor ongeveer 5 minuten. Voeg nu 1.5 liter kippen bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten koken.

Voeg nu de wortels toe en kook nog 10 minuten. Verwijder de stukken kip en voeg de vermicelli toe. Breng opnieuw aan de kook.

Snijd (als het goed is valt het er zo af) het kippenvlees van de kippenpoten en voeg het vlees terug toe aan de soep. Proef de soep en voeg indien nodig nog wat kruiden toe.

Serveer de soep in een flinke soepkom!