Nieuwe variant van het gevulde kiprolletje! Kipfiletje gevuld met zwarte olijven tapenade en gegrilde paprika. Heerlijk bij de eerder geposte risotto met gegrilde paprika en feta. Geniet ze!

35 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 kip filets
  • 1 puntpaprika
  • 1 potje zwarte olijven
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • 1 citroen
  • peper

Zo maak je het:

Door de paprika’s te grillen in de oven wordt de smaak beter naar voren gebracht en kan je het vel er beter afhalen. Hiervoor gril je de puntpaprika 20 minuten in de oven, sprinkel er wat olijfolie overheen voordat je ze in de oven zet. Zorg ervoor dat je de paprika regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril. Haal de paprika eruit en laat hem even afkoelen, anders verbrand je je vingers. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kan je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.  Snijd ze in wat dikkere plakken die op de kipfilet passen.

 

Giet het vocht van de olijven uit het potje en doe de olijven in een bakje voor de staafmixer. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Pureer de olijven tot het een zachte spread is. Voeg de gehakte ui, de peterselie, de citroenschil en wat peper toe aan de olijven. Roer alles goed door elkaar. Voeg voor de smeuïgheid nog een klein scheutje olijfolie toe.

 

Leg de kipfilets plat op een bord, kruid ze met wat zout en peper. Leg een plakje paprika op de kip en smeer hier de olijvenpasta overheen.

 

Rol het filetlapje op en gebruik wat keukenrouw om het rolletje bijeen te houden. Zet een bakpan met een klein beetje boter op het vuur. Bak de filetrolletjes ongeveer 5 minuten, zorg dat alle kanten goed gebakken zijn.

Doe de rolletjes nu in een ovenschaal en zet ze 8 – 10 minuten in de oven, afhangend van de dikte van de filets. Haal de rolletjes uit de oven en verwijder de touwtjes voor het serveren.