Even weer tijd voor een ‘gewoon’ stukje vlees. Hoe kip jij deze dagen? Wij kippen met ontbijtspek en mozzarella. Redelijk simpel maar toch leuk op het bord tijdens deze vette vreetdagen.

Kip met spek en mozzarella
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfiletlapjes
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Zo maak je het:

Leg je filetlapjes klaar. Snijd de vetrandjes van de kip. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Snijd de mozzarella in hele dunne plakjes. Leg een paar plakjes op de kip. Wikkel de kip met de mozzarella in 2 lapjes ontbijtspek. Draai de ontbijtspek er een beetje schuin omheen zodat de mozzarella onder de spek verdwijnt. Herhaal dit voor alle kipfilets.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin een beetje boter en laat deze heet worden. Zodra de boter heet is, voeg je de kipfilets toe. Bak de kipfilets voornamelijk op de kant waar geen mozzarella zit, anders loopt alles eruit. Maar bak ze 3 minuten ook op deze kant. Je moet de filets ongeveer 10 tot 15 minuten bakken.

Kip met spek en mozzarella
Kip met spek en mozzarella
Kip met spek en mozzarella