Sausjes kunnen gewoon heel gemakkelijk en lekker zonder teveel ingrediënten en bewerkingen gemaakt worden. Zo behoud je namelijk de meest pure smaak van de ingrediënten. Deze variant is heerlijk met een vers gebakken kipje en zo heb je in een handomdraai een indrukwekkende maaltijd op tafel.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 150 gr champignons
  • verse tijm
  • 150 ml kookroom
  • maïzena
  • peper en zout

Zo maak je het:

Zet een bakpan op het vuur. Verhit hierin een klontje boter.

Maak indien nodig de kipfilet schoon en snijd deze in 2 dunnere, gelijke delen zodat je 4 lapjes overhoudt. Wrijf de filets in met wat zout en peper.

Zodra de boter begint te borrelen leg je de kipfilet erin. Bak de kipfilet 8 minuten aan beide kanten.

Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. En haal de blaadjes tijm van de meeste takjes. Leg een paar takjes in zijn geheel bij de kip in de pan.

Zet een klein sauspannetje op het vuur. Doe hierin een flinke scheut olie. Doe zodra de olie heet is de champignons in de pan en laat ze flink bakken. Voeg ook de tijmblaadjes toe. Laat alles 10 minuten bakken en roer regelmatig. Voeg nu de kookroom en wat peper toe. Laat 5 minuten koken en voeg daarna de met water aangemaakte maïzena toe. Laat 5 minuten of tot de gewenste dikte inkoken.

Haal zowel de kip als de saus van het vuur. Leg de kip op de borden en giet er een schepje romige champignonsaus overheen.